Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών

Κατεβάστε το πληροφοριακό έντυπο που ανάρτησε το ΥΜΕ για την ανανέωση του διπλώματος των ατόμων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74.

Με το παρόν παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β όσων συμπληρώνουν την ηλικία των 74 ετών. Οι πληροφορίες στο έντυπο αυτό παρέχονται, κατά το δυνατόν επικαιροποιημένες, από τη Δ/νση Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και είναι για γενική ενημέρωση και μόνο. Επισημαίνεται, σε κάθε περίπτωση, ότι, οι πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και οδηγών διενεργούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπουργική απόφαση 50984/7947/2013 (Β’ 3056) «Άδεια οδήγησης, εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων».

Πέραν των πληροφοριών για τη διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων που περιέχονται στο παρόν έντυπο, γενικότερες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο σύνδεσμο http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&oid=1442&id=&tid=1577, όπου είναι αναρτημένα 1 εγχειρίδιο (Ασφαλούς οδήγησης σε μεγαλύτερη ηλικία) και 1 ενημερωτικό φυλλάδιο (Ερωτήσεις και απαντήσεις για ασφαλή οδήγηση σε μεγαλύτερη ηλικία) στα οποία είναι σκόπιμο να ανατρέξετε.

Επίσης, σκόπιμο είναι να ανατρέξετε στην διαδικτυακή πλατφόρμα του «e-Drive Academy» όπου είναι αναρτημένο, μεταξύ άλλων, το παρακάτω πληροφοριακό υλικό:

  • Βιβλίο Οδηγών Μεγαλύτερης Ηλικίας
  • Εγχειρίδιο Ασφαλούς Οδήγησης σε Μεγαλύτερη Ηλικία
  • Βιβλίο Αμυντικής Οδήγησης
  • Βιβλίο Οικολογικής – Οικονομικής Οδήγησης

0 απαντήσεις

Αφήστε μια Απάντηση

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *