Οδήγηση Μοτοσυκλέτας Α1 με δίπλωμα Αυτοκινήτου…?

,
Οδήγηση Μοτοσυκλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου

Τέλος στις φήμες του Τύπου βάζει με δελτίο τύπου το ΥΜΕ

Με δελτίο τύπου του Υπουργείου Μεταφορών βάζει τέλος στις φήμες που κυκλοφορόσησαν από μερίδα του Τύπου σήμερα το πρωΐ για την αλλαγή στις άδειες οδήγησης με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση (A3/Οικ. 56475/6635) που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και συγκεκριμένα ότι πλέον θα μπορεί ο κάτοχος αυτοκινήτου να οδηγεί και μοτοσυκλέτα κατηγορίας Α1 χωρίς να δώσει τις απαραίτητες θεωρητικές και παρακτικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει :

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης.

Συνεπώς, δεν δίνεται αυτόματα το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου κατηγορίας Α1 από κάτοχο άδειας οδήγησης κατηγορίας Β, για το οποίο απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους  όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.  

Έτσι, με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν αλλάζει το ισχύον πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης και συνεπώς, τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς και τυχόν σκόπιμες και παραπλανητικές αντιδράσεις φορέων, δεν έχουν καμία βάση.

Διαβάστε το δελτίο τύπου ολόκληρο

0 απαντήσεις

Αφήστε μια Απάντηση

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *